Το Ταξίδι του Ήρωα

Hero’s Journey site

 

Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι πολλές ιστορίες φαίνεται να έχουν παρόμοιο μοτίβο;

Υπάρχει πάντα ένας πρωταγωνιστής που πηγαίνει σε μια περιπέτεια, κάνει νέους φίλους, συναντά οδοφράγματα, παλεύει έναν κακό, και επιστρέφει σπίτι ένα αλλαγμένο άτομο.

Στην πραγματικότητα, μπορούμε να το συνοψίσουμε με δύο λέξεις: Hero’s Journey η το Ταξίδι του Ήρωα

Το Hero’s Journey είναι μια κλασική δομή ιστοριών που μοιράζεται ιστορίες από όλο τον κόσμο. Επινοημένος από τον ακαδημαϊκό Joseph Campbell το 1949, αναφέρεται σε μια ευρεία κατηγορία παραμυθιών στην οποία ένας χαρακτήρας επιχειρεί να πάρει ό, τι χρειάζεται αντιμετωπίζει συγκρούσεις και τελικά θριαμβεύει παρά τις αντιξοότητες.

Το κύριο συστατικό στο Ταξίδι κάθε Ήρωα

Οι συναρπαστικές ιστορίες και η πραγματική ζωή, καταλήγουν σε ένα πράγμα: προβλήματα. Ο πρωταγωνιστής αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα και προσπαθεί να το ξεπεράσει. Τα προβλήματα αντιπροσωπεύουν την ουσία του δράματος και το κλειδί για την καλή αφήγηση. Χωρίς προβλήματα και εντάσεις δεν υπάρχει ιστορία. Ο ήρωας πρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του, να ξεπεράσει τους φόβους του, να επιλύσει τις εντάσεις του ή να αποτύχει. Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξή μας: χωρίς προβλήματα και εντάσεις, δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη. Η ψυχολογική ανάπτυξη είναι η διαδικασία της υπερνίκησης των οπισθοδρόμησης, των περιορισμών και της ρυθμισμένης συμπεριφοράς για την επίτευξη της ωριμότητας.

Η πρόσκληση για περιπέτεια

Λίγοι άνθρωποι αγκαλιάζουν πλήρως το Ταξίδι του Ήρωα, μια ψυχολογική Οδύσσεια που οδηγεί το άτομο στην ολότητα. Λόγω του φόβου μας για το άγνωστο, πολλοί από εμάς αρνούνται την πρόσκληση για περιπέτεια. Καθυστερούμε το ταξίδι μας με πολλούς τρόπους.

Το Hero’s Journey είναι ένα μοντέλο καθώς ο Ήρωας διασχίζει τον κόσμο, θα υποστεί εσωτερική και εξωτερική μεταμόρφωση σε κάθε στάδιο του ταξιδιού.

Είναι ένα πολύ δυνατό μοντέλο Ανάπτυξης, με το Αρχετυπικό Μοτίβο του Ήρωα, για Αυτογνωσία και Προσωπική Μεταμόρφωση.

Κλείστε τη θέση σας στο σεμινάριο

    Διοργάνωση:

    Τολμήστε να ανακαλύψετε τον υπέροχο λαμπερό εαυτό σας!