Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΣ ΤΡΟΧΟΣ  – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Energy Medicine & Light Body Healing

Βιωματικό Σεμινάριο στην Ενεργειακή Σαμάνικη Ιατρική

 

Ο Θεραπευτικός Τροχός είναι ένα μονοπάτι που μας διδάσκει τις θεραπείες που προέρχονται από τους σαμάνους του Περού και αποτελείται από τέσσερα βήματα.

Στα Βήματα του Σαμάνου

Ο Σαμανισμός απαιτεί από τον καθένα μας, να περπατήσει μοναχός του, στο δικό του μονοπάτι και τα βήματά του να’ χουν προσωπικό κουράγιο, συμπάθεια για τους άλλους και ένα τίμιο Όραμα που να καλύπτει το Σύμπαν ολόκληρο. Μαθαίνεις πώς να διδάσκεσαι από τη Φύση. Σε διδάσκει πώς να ανακτάς άμεσα την δύναμη, πώς να την αγκαλιάζεις και πώς να την διεκδικείς. Οδηγός κι εργαλείο του Σαμάνου είναι ο “Θεραπευτικός Τροχός”.

Αντιπροσωπεύει τα τέσσερα βήματα του ανθρώπου προς την δύναμη και τη γνώση.
Η διδασκαλία του θεραπευτικού Τροχού προέρχεται τόσο από την παράδοση των Κέρο που είναι μία φυλή από τα υψίπεδα των Άνδεων, όσο και από τις παραδόσεις των σαμάνων της ακτής και της ζούγκλας. Τα τέσσερα βήματα της μαθητείας αυτής έχουν να κάνουν με τα τέσσερα επίπεδα της συνείδησης και τα ονομάζουμε κατευθύνσεις. Σε κάθε μία από αυτές τις κατευθύνσεις συνδεόμαστε με μία οργανωτική αρχή του σύμπαντος και το αντίστοιχο επίπεδο συνείδησης.

Η διδασκαλία της κάθε κατεύθυνσης δεν είναι ανεξάρτητη αλλά στηρίζεται πάνω στην προηγούμενη. Στο πρώτο μέρος της κάθε κατεύθυνσης χτίζουμε τη mesa που είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο με ιερές πέτρες. Η mesa συνδέεται με την προσωπική δύναμη θεραπείας την οποία εκείνος αναπτύσσει καθώς θεραπεύει τα δικά του τραύματα και τα μετατρέπει σε δώρα. Στο δεύτερο μέρος της κάθε κατεύθυνσης ο μαθητευόμενος μαθαίνει πρακτικές θεραπείας που σχετίζονται με το θέμα της κατεύθυνσης και μπορεί να τις χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους. Έτσι αυτό το μονοπάτι καθώς το περπατάει κανείς μας κρατάει σε ασφάλεια.

Ο θεραπευτικός Τροχός είναι πρώτα από όλα ένα εκπληκτικό ταξίδι προσωπικής θεραπείας όπου τα θεραπευμένα μας μέρη γίνονται τα κομμάτια της προσωπικής μας δύναμης. Αυτή είναι μία εξάσκηση που μας μαθαίνει πώς να βαδίζουμε το δρόμο του σαμάνου και μας δίνει τις δεξιότητες και τα εργαλεία για να ζούμε σαν σαμάνοι σε διάφορες όψεις της ζωής μας.

Οι σαμάνοι δεν είναι πάντα θεραπευτές, μπορούν να γίνουν αν θέλουν, αλλά κάθε σαμάνος ακολουθεί το δικό του διαφορετικό δρόμο. Η εξάσκηση αυτή δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να γίνουν θεραπευτές. Είναι μία μαθητεία μέσα από την οποία ακολουθεί κανείς αυτό το δρόμο και αναπτύσσει τις δεξιότητες και τα εργαλεία του σαμάνου καθώς θεραπεύει τον εαυτό σου και τους άλλους.

Όταν λέμε ότι ακολουθούμε το δρόμο του σαμάνου πρέπει να ξέρουμε ότι οι σαμάνοι έχουν κληθεί σε αυτό το δρόμο. Παραδοσιακά υπήρχαν 3 τρόποι για να γίνει αυτό.
– Ο πρώτος τρόπος ήταν να γεννηθεί κανείς σε οικογένεια σαμάνου.
– Ο δεύτερος τρόπος ήταν να τον κτυπήσει κεραυνός και να επιζήσει.
– Ο τρίτος τρόπος ήταν να αρρωστήσει πάρα πολύ, να κληθεί το πνεύμα μέσα του, να αφυπνιστεί και θεραπευτεί.
Αυτά συμβαίνανε τον παλιό καιρό στο Περού.

Είναι ένα κάλεσμα που η καρδιά μας ακούει και θέλουμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό Η ομορφιά σε αυτό είναι ότι σήμερα έχουμε πρόσβαση σε όλη αυτή τη μαθητεία.

Εισαγωγή στη Φιλοσοφία και στις βασικές Αρχές της Ενεργειακής Σαμανικής Ιατρικής
Η φιλοσοφία της Ενεργειακής Σαμανικής Ιατρικής απευθύνεται και στα 4 επίπεδα σχέσης και επαφής μας με τον κόσμο και προέρχονται από μια πολυδιάστατη αντίληψη της ζωής:

– Το πρώτο επίπεδο είναι το φυσικό, το επίπεδο του σώματος.
Η γλώσσα αυτού του επιπέδου είναι η βιοχημεία. Όταν κάτι δεν πάει καλά με το σώμα μας, οι γιατροί αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα με βιοχημεία ή επεμβαίνουν χειρουργικά. Σε αυτό το επίπεδο η αλλαγή είναι χρονοβόρα. Μπορεί να περάσει πολύς χρόνος για να αναπτυχθεί μια χρόνια αρρώστια όπως και για να θεραπευθεί.

– Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο του νου.
Η γλώσσα του μυαλού αποτελείται από λέξεις και σύμβολα. Η αλλαγή του νου είναι πολύ πιο γρήγορη απ’ τη θεραπεία του σώματος, και είναι γνωστό ότι και τα δύο αλληλοσυνδέονται. Ξέρουμε ότι πολλές αρρώστιες είναι ψυχοσωματικές, και ότι δουλεύοντας με το νου, μπορούμε να θεραπεύσουμε το σώμα.

– Το τρίτο επίπεδο είναι το Μυθικό.
Εδώ η γλώσσα είναι η ιστορία. Οι ζωές μας καθοδηγούνται από τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας. Αυτές οι ιστορίες καθοδηγούν τη συμπεριφορά και τις στάσεις που επηρεάζουν το πώς βιώνουμε τη ζωή. Η αλλαγή έστω και μίας από αυτές τις ιστορίες, μπορεί να προκαλέσει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο του νου, αλλά και του φυσικού σώματος. Το επίπεδο του μύθου είναι εκεί που πολλές τεχνικές των Σαμάνων και των Θεραπευτών είναι αποτελεσματικές.

Το τέταρτο επίπεδο είναι το επίπεδο της ενέργειας.
Η γλώσσα σε αυτό το επίπεδο είναι η ενέργεια. Ο Σαμάνος ή ο Θεραπευτής μπορεί να ανιχνεύσει την ενέργεια ώστε να καταλάβει τι είναι αυτό που τροφοδοτεί την αρρώστια που βιώνεται στα άλλα τρία επίπεδα.

Τα γεγονότα που συμβαίνουν στο φυσικό κόσμο ή στο νου επηρεάζουν τις ιστορίες που λέμε στον εαυτό μας και αρχίζουν την συσσώρευση της βαριάς ενέργειας η οποία μπορεί να μεγαλώσει. Όταν το αποτύπωμα της ενέργειας έχει γίνει αρκετά δυνατό, θα αρχίσει να έχει επίδραση στο επίπεδο και του μύθου, και του νου και του σώματος. Ο Σαμανισμός δεν είναι παρά ένας πανάρχαιος χάρτης θετικού χειρισμού όλων εκείνων των -φανερών και κρυμμένων- νοητικών μας δυνατοτήτων.

Η Εκπαίδευση
Το πρόγραμμα διδάσκει σε βάθος τις θεραπευτικές τεχνικές των Σαμάνων του Περού σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο. Ο κάθε μαθητής εκπαιδεύεται στο πώς να χρησιμοποιεί τη Σαμανική γνώση και τις τεχνικές στη θεραπεία άλλων, καθώς και πώς μπορεί να ενσωματώσει αυτά τα εργαλεία στην προσωπική του θεραπευτική προσέγγιση.

Κλείστε τη θέση σας στο σεμινάριο

    Διοργάνωση:

    Τολμήστε να ανακαλύψετε τον υπέροχο λαμπερό εαυτό σας!