Σκοπός Ζωής Αρχέτυπα και Ιερά Συμβόλαια

Ο Δρόμος της Ψυχής στο Ταξίδι προς το Φως

Βιωματικό Σεμινάριο

Ποιος είναι ο προορισμός μας στην ζωή;

Είναι εύκολο να ξεχωρίσεις τους ανθρώπους που το ξέρουν, η ζωή τους λάμπει από νόημα και, επειδή γνωρίζουν τον προορισμό τους, έχουν την δύναμη να αντέξουν τις κακές στιγμές και να απολαύσουν τις καλές.

Πολλοί άνθρωποι όμως βρίσκονται σε σύγχυση ή έχουν πλήρη άγνοια.
Δεν γνωρίζουν ποιο είναι το νόημα της ύπαρξής τους.
Μια ζωή όπου επικρατεί σύγχυση και είναι χωρίς κατεύθυνση έχει και άλλες συνέπειες.
Η άγνοια της Αποστολής σας μπορεί να αποβεί καταστροφική για τις σχέσεις.
Χωρίς Αυτογνωσία, χωρίς στόχους, μπορεί να πληγώσουμε όχι μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους γύρω μας.

Αν δεν έχουμε ξεκάθαρη αίσθηση, πως μπορούμε να δούμε την  ευρύτερη εικόνα  όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά;
Δεν είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε σωστά απέναντι σε ανθρώπους και γεγονότα.

Χωρίς Αυτογνωσία δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.

Δύο ερωτήσεις που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας είναι:
«που πάω;»
«ποιος θα έρθει μαζί μου;»
Αν βάλεις αυτά τα ερωτήματα σε λάθος σειρά θα έχεις προβλήματα.

Στο Β’ μέρος, αυτού του καταπληκτικού σεμιναρίου, της Κυριακής, θα κάνουμε τον αποσυμβολισμό  και θα ανακαλύψετε τις συνδέσεις σας με τα Αρχέτυπά σας, θα αναγνωρίσετε πως λειτουργούν σε κάθε τομέα της ζωής σας και θα τα κάνετε συμμάχους σας.

Ο σκοπός είναι να αναγνωρίσετε πως αυτά λειτουργούν και πως θα σας οδηγήσουν στο Ανώτερο Πεπρωμένο σας.

Μέσα από μεταμορφωτικές ασκήσεις θα αναγνωρίσετε το κρυμμένο δυναμικό σας και θα πάρετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε έτσι ώστε να μετατρέψετε τα εμπόδια σε ευκαιρίες.
Μέσα από παιχνίδια ρόλων με τα δικά σας Αρχέτυπα, σε έναν διαδραστικό Αρχετυπικό Τροχό, θα ανακαλύψετε τι είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να εκπληρώσετε το Πλάνο σας και τον Σκοπό της ζωής σας.

Για όσους έχουν παρακολουθήσει το Α΄ Μέρος του σεμιναρίου οποτεδήποτε, μπορούν να εμβαθύνουν την εμπειρία τους με το Β΄Μέρος.

Προϋπόθεση για να συμμετέχετε στο Β μέρος, είναι να έχετε παρακολουθήσει το Α μέρος και να έχετε μαζί σας τον Αρχετυπικό σας χάρτη και τα 12 Αρχέτυπά σας.

Από κοσμική και πρακτική άποψη, τι ωφελεί να έχει το σύμπαν έναν πλανήτη γεμάτο ψυχές που δεν ξέρουν γιατί βρίσκονται εδώ και τι πρέπει να κάνουν;
Η συμβολική όραση θα είναι μια σημαντική μέθοδος με την οποία θα δουλέψετε με την ενέργειά σας, για να εστιάσετε την προσοχή σας στο ιερό σας Συμβόλαιο.
Επειδή είμαστε όλοι ζωτικά μέρη ενός μεγαλύτερου συμπαντικού Πνεύματος, ο καθένας μας έχει τοποθετηθεί εδώ στην γη για να εκπληρώσει κάποιο Ιερό Συμβόλαιο, που ενισχύει την προσωπική του πνευματική ανάπτυξη ενώ συνεισφέρει στην εξέλιξη της συνολικής παγκόσμιας ψυχής.

Όπως οι ενέργειες των τσάκρα λειτουργούν μαζί δίνοντας ένα χάρτη σωματικών και ενεργειακών πληροφοριών, έτσι και το συλλογικό σώμα των Αρχέτυπων σας θα σας δώσει μια εικόνα των δυνάμεων που κυβερνούν το πνεύμα και την ψυχή σας.
Συνήθως υπάρχουν  δώδεκα Αρχέτυπα που μας συντροφεύουν συνεχώς.
Η ενέργεια τους μπορεί να μας συνδέσει με τον Σκοπό της ζωής μας με το  Ιερό μας Συμβόλαιο  και με τον ευρύτερο προορισμό μας πάνω στον πλανήτη.

Κάθε εμπειρία που βιώνουμε εμπεριέχει σκοπό και νόημα.
Κάθε γεγονός, κάθε πρόσωπο στην ζωή μας ενσαρκώνει κάποιο ενεργειακό τμήμα του δικού μας πνεύματος και της δικής μας ψυχής.

Οι σχέσεις μας στην πραγματικότητα, είναι τα συμβόλαια μας με άλλους ανθρώπους.
Ανακαλύπτοντας και δουλεύοντας με τους συγκεκριμένους Αρχετυπικούς σας συντρόφους, τις διασυνδέσεις σας με τις κοσμικές δυνάμεις που κατευθύνουν την ζωή σας, θα επηρεάσετε συνειδητά την πορεία σας.

Αναπτύσσοντας την συμβολική όραση και την Αρχετυπική γλώσσα, θα αντιληφθείτε την ζωή σας ως ολότητα, με πνευματική διαύγεια που μπορεί να θεραπεύσει τα συναισθηματικά και πνευματικά σας τραύματα και να σας γεμίσει δέος η συνειδητοποίηση πως η ζωή σας έχει μεγάλη σημασία για όλους όσους συναντάτε.

Τότε θα είστε πια σίγουροι ότι όλα όσα είναι προορισμένα να έρθουν στην ζωή σας θα φτάσουν στην ώρα τους, ότι θα βρεθείτε με τα κατάλληλα άτομα στην κατάλληλη στιγμή και ότι η ψυχή σας δέχεται μια ασταμάτητη ροή θεϊκής καθοδήγησης.
Δεν θα μπορούσαν να είναι αλλιώς τα πράγματα: τα Συμβόλαια μας τα διαχειριζόμαστε εμείς αλλά την ιερή πλευρά τους την φροντίζει το θείο.

Η Αρχετυπική μας κληρονομιά είναι προϊστορική, αρχέγονη.
Προέρχεται από την ίδια την ενεργειακή μας προέλευση μέσα από το θεϊκό, το οποίο είναι επίσης η πηγή του Ιερού μας Συμβολαίου, του καθοδηγημένου σχεδίου της ζωής μας.
Συν-δημιουργούμε το Συμβόλαιό μας με τη θεϊκή καθοδήγηση και το Συμβόλαιο αυτό περιλαμβάνει πολλές επιμέρους συμφωνίες ή υπο συμβόλαια, που λένε ότι θα συναντήσουμε ορισμένα άτομα και θα δουλέψουμε με αυτά, σε ορισμένα μέρη, σε ορισμένο χρόνο.

Γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιώ τον πληθυντικό Συμβόλαια σαν συνώνυμο του όρου συμφωνίες.

Και οι δύο όροι αντιπροσωπεύουν τις γήινες δεσμεύσεις, τα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί και τα μαθήματα που συμφωνήσαμε να μάθουμε σε αυτήν την ενσάρκωση, για να εκπληρώσουμε το θεϊκό μας δυναμικό.

Οι εμπειρίες και οι σχέσεις που είναι προσυμφωνημένες είναι εκείνες που έχετε με τους γονείς σας, τα παιδιά σας, τους στενούς σας φίλους και τα άτομα με τα οποία μοιράζεστε κάποιο κοινό πάθος.

Αυτά τα άτομα, καθώς και οι αντίπαλοί σας, βρίσκονται στην ζωή σας, επειδή συμφωνήσατε μαζί τους, πριν από αυτήν την ζωή, να υποστηρίζετε ο ένας την πνευματική ανάπτυξη του άλλου.
Αν ανακαλύψετε και εργαστείτε με τα Αρχέτυπα και τα άλλα στοιχεία του Συμβολαίου σας, θα αλλάξει η εικόνα σας για το ίδιο σας το πεπρωμένο.

Θα φέρετε νέο νόημα στην ζωή σας, θα πάψετε να την θεωρείτε κάτι αυθαίρετο και τυχαίο, και θα δεχτείτε ότι είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και κατευθυνόμενη, με εσάς στο ρόλο του ενεργού συμμετέχοντα.

Ο πνευματικός μετασχηματισμός επιτυγχάνεται όταν περνάτε από το στάδιο όπου βλέπετε τα πράγματα αποκλειστικά και μόνο από φυσική και υλική άποψη, σε ένα στάδιο όπου βλέπετε ότι υπάρχουν λόγοι που συμβαίνουν ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο πίσω από τα γεγονότα.

Το Ιερό σας Συμβόλαιο σας δίνει αμέτρητες ευκαιρίες για να αναπτυχθείτε και να αλλάξετε, ευκαιρίες που εξαρτώνται μόνο από την προθυμία σας να εντοπίσετε και να λάβετε υπόψη σας τα αδιόρατα στοιχεία που εμφανίζονται στο δρόμο σας.

Όνειρα, διαισθήσεις, φαινομενικές συμπτώσεις και τυχαίες συναντήσεις, δεν είναι παρά μερικές από τις νύξεις που θα σας οδηγήσουν στο δρόμο του γνήσιου μετασχηματισμού.
Ένα στοιχείο που μπορώ να σας δώσω, και που θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν κάποιος ανήκει στην ζωή σας ή όχι, είναι να ευαισθητοποιηθείτε στον παράγοντα της ζωογόνησης. Οι συνδέσεις ζωογόνησης μπορεί να περιλαμβάνουν σχέσεις με άτομα για τα οποία νιώθετε άμεση αντιπάθεια ή με τα οποία πέφτετε αμέσως σε ένα πρότυπο συγκρούσεων δύναμης.
Με βάση το Συμβόλαιό σας, οι  τύραννοι της ζωής σας είναι εξίσου ωφέλιμοι και σημαντικοί με τους πιο αγαπημένους ευγενείς σας φίλους.

Έχετε συμφωνίες να εξελιχθείτε  και με τους δύο, γιατί και οι δύο έχουν να σας διδάξουν κάτι για τον εαυτό σας που δεν μπορείτε να το μάθετε από πουθενά αλλού.
Όλοι πρέπει να μάθουμε να στηριζόμαστε στην εσωτερική μας φωνή και τον εσωτερικό μας εαυτό, την διαισθητική αντίληψη που πηγαίνουμε και πως πρέπει να βαδίσουμε στην ζωή, με όλους τους κινδύνους και της απαιτήσεις της.

Είμαστε οι διαχειριστές και φροντιστές του πλανήτη.

Σε ένα Ιερό Συμβόλαιο ένα άτομο και το θείο αναλαμβάνουν μια Αποστολή που υπόσχεται να διευρύνει την πνευματική συνειδητότητα αυτού του ατόμου και επίσης να προάγει την έκφραση του θείου πάνω στην γη.

Σε ένα Ιερό Συμβόλαιο το θείο εγγυάται ότι θα σας δοθούν όλα τα υλικά και η ενέργεια που σας χρειάζεται για την ολοκλήρωση του έργου σας.

Αυτές οι παροχές μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από την εξεύρεση γήινου κεφαλαίου μέχρι να οδηγηθείτε σε ορισμένες χρήσιμες σχέσεις ή να εμφανίσετε κάποια πάθηση.

Για την εκπλήρωση του Ιερού Συμβολαίου σας θα σας δοθούν όλα όσα χρειάζεστε, όχι όμως όλα όσα επιθυμείτε.

Κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να μάθετε ότι διαθέτετε τους εσωτερικούς πόρους για να κάνετε αυτά που χρειάζεστε.

Θα πρέπει να μάθετε τα δυνατά σας σημεία και να μπορείτε να ωθείτε τον εαυτό σας πέρα από τους φαινομενικούς περιορισμούς σας.
Σε ένα Ιερό Συμβόλαιο η πληρωμή σας είναι σαν πνευματικό κεφάλαιο: ενοράσεις, Σκοπός ζωής, Αυτογνωσία, και απόκτηση πνευματικών ιδιοτήτων όπως συμπόνια, ανιδιοτέλεια και πίστη.
Το Ιερό σας Συμβόλαιο στηρίζεται από τη θεϊκή καθοδήγηση, κάτι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε  ουράνιο τραπεζικό λογαριασμό, από τον οποίο μπορείτε να κάνετε ανάληψη με την μορφή έμπνευσης και ενέργειας για να ολοκληρώσετε το έργο που σας έχει ανατεθεί.

Επιπλέον μπορεί κατά διαστήματα να έχετε απροσδόκητες εισροές χάρης που θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε το έργο σας.

Το Συμβόλαιο σας δεν αλλάζει, μπορεί όμως να αλλάξει ο τρόπος που το κατανοείτε και αυτό εσείς μπορεί να το βιώσετε σαν επαναδιαπραγμάτευση.

Ένα Ιερό Συμβόλαιο περιλαμβάνει επίσης στοιχεία επιλογής. Για όλα όσα σας παρέχει το θείο, έχετε την απόλυτη επιλογή αν θα τα δείτε σαν ευλογία ή σαν βάρος. Μπορεί να επιλέξετε να καθυστερήσετε την εκπλήρωση των όρων του, αλλά δεν μπορείτε να τους αποφύγετε τελείως.

Το θείο μας προσφέρει μια επιλογή από δυνατές ζωές.
Κάθε ζωή ποικίλλει ως προς την φύση και την διάρκειά της, αλλά εξαρτάται από μας να επιλέξουμε την συγκεκριμένη κατάσταση και τις προκλήσεις που θα την συνοδεύουν. Η κοινωνική και οικονομική μας θέση στην ζωή, η εξωτερική μας εμφάνιση, η υγεία και οι γενετικές προδιαθέσεις μας είναι όλα μέρος του συνόλου.

Έχουμε αληθινά τον έλεγχο της μοίρας μας.

Κατά την διάρκεια της ζωής μας ανακαλύπτουμε το Συμβόλαιο μας.

Δεν το γνωρίζουμε από την αρχή.
Λόγω της ανθρώπινης φύσης πολλοί αισθάνθηκαν σύγχυση και φόβο καθώς μάθαιναν το νόημα του έργου τους.
Συχνά τους δινόταν καθοδήγηση όταν την χρειάζονταν, αλλά παρ’ όλα αυτά συχνά αμφέβαλλαν για τον εαυτό τους και ένιωθαν εγκαταλελειμμένοι ή και απελπισμένοι καθώς προσπαθούσαν να εκπληρώσουν την αποστολή τους, την οποία μάλιστα μερικοί από αυτούς έμαθαν σε προχωρημένη ηλικία. Όλοι πάλεψαν με το εγώ τους και όλοι δοκιμάστηκαν, μερικοί αρκετές φορές, για να διαπιστωθεί αν μπορούν τελικά να συνδεθούν με το θεϊκό μέσα τους.

Ο Ιησούς, ο Βούδας, ο Μωάμεθ δεν μεγάλωσαν γνωρίζοντας ότι έχουν ένα θεϊκό πεπρωμένο, χρειάστηκε να μάθουν ποιο είναι το Συμβόλαιό τους.
Ακόμα και αφού έμαθαν τη συγκεκριμένη αποστολή τους ο Αβραάμ, ο Ιησούς και ο Μωάμεθ αμφισβητούσαν συχνά τις συμφωνίες τους και τον ουρανό. Πάλευαν να εκπληρώσουν το έργο τους προς την κατεύθυνση που τους οδηγούσε το θείο αλλά δεν ήξεραν για ποιους λόγους έπρεπε να εφαρμόσουν τις εντολές που έπαιρναν. Αφού λοιπόν ακόμα και αυτοί είχαν αμφιβολίες, παρά την άμεση παρέμβαση και καθοδήγηση από το θείο, πρέπει και εσείς να δεχτείτε το Συμβόλαιο σας θα σας αποκαλυφθεί μόνο μέσα από την προσπάθεια να ανακαλύψετε ποιο είναι.

Τα Αρχέτυπα είναι παντού. Οδηγούν, εμπνέουν, κατέχουν, κυβερνούν και ζουν μέσα μας καθημερινά. Επηρεάζουν το 99% της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η Αρχετυπική Συμβουλευτική Ψυχολογία, είναι μία διαδικασία μέσω της οποίας μπορείτε να ανακαλύψετε τα προσωπικά σας Αρχέτυπα και το Συμβόλαιο της Ψυχής σας. Θα σας καθοδηγήσω να δείτε το Συμβόλαιο σας, μέσω της διαδικασίας επιλογής των 12 αρχετύπων που απαρτίζουν το Ιερό σας Συμβόλαιο.
Το Ιερό Συμβόλαιο είναι ένα διάγραμμα των Αρχετυπικών σας μοτίβων. Με αυτό το διάγραμμα μπορείτε να καταλάβετε καλύτερα τι σας παρακινεί, τι σας μπλοκάρει, ποια είναι τα ταλέντα σας και οι δεξιότητές σας, ποιος είναι ο Σκοπός της ζωής σας και πως θα οδηγηθείτε σε αυτόν, καθώς και ποιες προκλήσεις και ευκαιρίες υπάρχουν στην ζωή σας.

Θέλεις πραγματικά να κοιτάξεις την ζωή σου και να δεις πόσο υπέροχη θα μπορούσε να είναι αν δεν φοβόσουν να την ζήσεις;
Το πνευματικό δυναμικό μας υπάρχει μέσα μας βαθιά στο ασυνείδητο και μας περιμένει να το ελευθερώσουμε. Μερικές φορές θα χρειαστεί να ανατινάξουμε τα εμπόδια που υπάρχουν στον δρόμο μας για να το φτάσουμε.
Καλείστε να μάθετε ότι διαθέτετε τους εσωτερικούς πόρους, να αναπτύξετε τα δυνατά σας σημεία και να ωθήσετε τον εαυτό σας πέρα από τους φαινομενικούς περιορισμούς. Είστε έτοιμοι να συνδεθείτε Πνευματικά, να αποκτήσετε Αυτοπεποίθηση, να Αναπτύξετε τους Πόρους σας και τα Ταλέντα σας για το πώς θέλετε να δημιουργήσετε την ζωή των ονείρων σας.

Ο Τζέιμς Χίλμαν, ψυχολόγος της σχολής Γιούνγκ, λέει: «Πρέπει να εγκαταλείψεις τη ζωή που έχεις για να φτάσεις στην ζωή που σε περιμένει.»

Θα ανακαλύψουμε μέσα από διαλογισμό, ασκήσεις, τεστ και βιωματικά δρώμενα:

Τους Αρχετυπικούς μας συντρόφους
Τις διασυνδέσεις μας με τις κοσμικές δυνάμεις που κατευθύνουν την ζωή μας
• Πως να επηρεάζουμε συνειδητά την πορεία της ζωής μας.
Να αποκτήσουμε νέο νόημα στην ζωή μας
• Να χρησιμοποιήσουμε την εσωτερική μας δύναμη για να δημιουργήσουμε το δικό μας θαύμα.

Τα δώρα του Σεμιναρίου

Τον Αρχετυπικό σας χάρτη
• Τον Αστρολογικό σας χάρτη
• Η προσωπικότητα σας και το εσωτερικό παιδί
• Τα 12 Αρχέτυπα
• Βιβλιογραφία
• Σημειώσεις
• Δώρο το eBook 200 σελίδων ” Σκοπός Ζωής – Αρχέτυπα & Ιερά Συμβόλαια” με όλες τις σημειώσεις, τις πληροφορίες , τον χάρτη των αρχετύπων και τις ασκήσεις που θα διδαχθούν στο σεμινάριο. Ύλη Σεμιναρίου σε e’ book 

 

Διοργάνωση:Αμάλθεια Holistic Therapy Center

Τολμήστε να ανακαλύψετε τον υπέροχο λαμπερό εαυτό σας!

Κλείστε την θέση σας στο σεμινάριο