Εναρμόνιση Σχέσεων

Σ΄αγαπώ!

Τι συμβαίνει στην ψυχή κάποιου όταν λέει αυτή τη φράση, τι συμβαίνει στην ψυχή του αποδέκτη; Όταν κάποιος λέει σ΄αγαπώ αληθινά, η ψυχή του πάλλεται, μέσα της συμπυκνώνεται κάτι, που στη συνέχεια φουσκώνει σαν κύμα και τον παρασέρνει. ‘Ίσως να αμύνεται από φόβο για το που θα τον μεταφέρει το σ΄αγαπώ και σε ποια όχθη θα τον αποθέσει. Μπορεί να αναριγήσει και ο άλλος στον οποίο απευθύνεται το σ΄αγαπώ. Διαισθάνεται ότι κάτι θα αλλάξει μέσα του, ότι μπορεί να τον δεσμεύσει έντονα και να καθορίσει τη ζωή του για πάντα.

Υπάρχει ο φόβος για το αν θα αντέξουμε αυτή τη φράση μέχρι το τέλος, εάν θα συμφωνήσουμε για τη σπουδαιότητα της και εάν θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας σε αυτή, είτε λέμε σ΄αγαπώ, είτε το αποδεχόμαστε. Όμως δεν υπάρχει ομορφότερη φράση, καμία άλλη που να μας αγγίζει τόσο βαθιά και να μας συνδέει τόσο στενά με έναν άλλον άνθρωπο. Είναι μια φράση ταπεινή, που μας καθιστά ταυτόχρονα μικρούς και μεγάλους και βαθύτατα ανθρώπινους.

Η αγάπη που δεσμεύει, η αγάπη που απελευθερώνει. Όταν συναντιούνται ένας άνδρας και μια γυναίκα αντιλαμβάνονται ότι κάτι τους λείπει. Είναι ταπεινοφροσύνη για τον άνδρα να παραδεχτεί ότι του λείπει η γυναίκα και για την γυναίκα ότι της λείπει ο άνδρας. Έτσι σχετίζονται μεταξύ τους και μέσα από την σύνδεσή τους, ο καθένας παίρνει αυτό που του λείπει. Η σχέση του ζευγαριού πετυχαίνει όταν και οι δύο παραδέχονται ότι τους λείπει ο άλλος, ότι τον χρειάζονται για την ολοκλήρωσή τους και την ανάπτυξή τους. Όταν χαρίζουν αυτό που λείπει στον άλλον αμοιβαία, νοιώθουν ολοκληρωμένοι και πλήρεις.

Σε αγαπώ και αγαπώ οτιδήποτε σε φέρνει κοντά μου.

Σε αγαπώ και αγαπώ οτιδήποτε με φέρνει κοντά σου.

Με αυτές τις φράσεις δεν αποκλείεις τίποτα , είτε το γνωρίζεις είτε όχι.

Σε δέχομαι για γυναίκα μου. Σε δέχομαι για άντρα μου. Σε δέχομαι και παραδίνομαι με αγάπη.

Η αγάπη εκπληρώνεται με την σεξουαλική πράξη, την βαθύτερη πράξη της ζωής που υπερέχει κατά πολύ κάθε άλλης, ακόμα και της πνευματικότερης πράξης. Μέσω της σεξουαλικής ένωσης είμαστε σε αρμονία με την ουσία και επιτυγχάνουμε την μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μέσω της σεξουαλικής πράξης δημιουργείται ο δεσμός. Μετά από αυτήν , το ζευγάρι δεν μπορεί πλέον να απαλλαγεί ο ένας από τον άλλον. Δεν μπορούμε να την αντιμετωπίζουμε σαν να ήταν κάτι τυχαίο.

Έχει πολλές εκτεταμένες επιπτώσεις. Η σεξουαλικότητα κρατά τη σχέση ζωντανή. Μέσω αυτής, δημιουργείται ένας βαθύς δεσμός ανάμεσα στο ζευγάρι, αφού η σεξουαλικότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη συνέχιση της ζωής. Μέσω της σεξουαλικής ολοκλήρωσης της αγάπης όπως την αποκαλεί ο Βert Ηellinger, σμίγουμε με τη δύναμη που κινεί και κυβερνά την ζωή. Η σεξουαλικότητα διαθέτει ψυχικές και πνευματικές ιδιότητες.

Η ευτυχία στην σχέση

Ο άνδρας κοιτάζει την γυναίκα και η γυναίκα κοιτάζει την άνδρα και τα πρόσωπά τους αρχίζουν να φωτίζονται. Χαίρονται αμοιβαία. Η αγάπη φωτίζει και προβάλλει στο φως. Η ομορφότερη έκφραση της αγάπης είναι όταν ο ένας χαίρεται για τον άλλο. Έτσι όπως είναι. Ακριβώς έτσι όπως είναι. Αυτό είναι η ευτυχία, το να χαίρεσαι αμοιβαία για τον άλλο και έτσι ρέει συνεχώς η ανταλλαγή του δούναι και λαβείν, αυτό είναι ανάπτυξη.

Η αγάπη με την πρώτη ματιά δεν αρκεί. Πολλά προβλήματα προκύπτουν στη σχέση του ζευγαριού, επειδή έχουν ανείπωτες και ανεκπλήρωτες προσδοκίες από τον σύντροφο και την σχέση τους, όπως και διαφορετικές απόψεις για το τι είναι σωστό και τι λάθος. Γι΄αυτό η σχέση πρέπει να οδηγηθεί στην αγάπη με τη δεύτερη ματιά. Η αγάπη με την δεύτερη ματιά είναι μια εμπειρία ωρίμανσης της σχέσης

Ας δημιουργήσουμε κάτι καινούριο από αυτό που ο καθένας μας φέρει στην σχέση, κάτι που να μας επιτρέπει να αφήσουμε πίσω κάθε προσωπική συνεισφορά και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν.

Κλείστε τη θέση σας στο σεμινάριο

    Διοργάνωση:

    Τολμήστε να ανακαλύψετε τον υπέροχο λαμπερό εαυτό σας!