Έρωτας και Ψυχή

Ο Έρωτας και η Ψυχή είναι ένα μυθολογικό ζευγάρι, που βασανίστηκαν πολύ μέχρι να μπορέσουν να ενωθούν και να χαρούν την αγάπη τους. Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής είναι όμορφος και αποδεικνύει την δύναμη της αγάπης και του έρωτα στις ζωές μας. Στο συγκεκριμένο μύθο υπάρχει το μήνυμα της συνύπαρξης του Έρωτα και της Ψυχής. Μέσα από αυτόν τον μύθο θα επεξεργαστούμε τις Σχέσεις μας με τον Έρωτα και την Ψυχή μας.

Χωρίς την Ψυχή δεν μπορούμε να αγαπήσουμε και να γνωρίσουμε τον Έρωτα, αλλά και χωρίς τον Έρωτα δεν μπορούμε να ολοκληρωθούμε ως οντότητες και η Ψυχή μας δεν βρίσκει την γαλήνη, την ολοκλήρωση και την ένωση με το όλον.

Σήμερα όλοι όσοι ζητούν την βοήθεια των Αγγέλων στη ζωή τους, γνωρίζουν τον Άγγελο του Έρωτα και τους Αγγέλους της συντροφικότητας. Γνωρίζουν πώς να ζητούν την βοήθειά τους στον έρωτα και στην αγάπη. Γνωρίζουν πως κάνουν ουράνιο έρωτα και όχι πάνδημο, με την γνώση ότι ο έρωτας είναι η ένωση της ψυχής, του πνεύματος και του σώματος. Θα πρέπει να κάνουμε τον έρωτα ιεροτελεστία, γιατί μόνο με αυτήν την ένωση συναντάμε τον παράδεισο. Πολλές φορές η ένωση των ερωτικών συντρόφων είναι σαν να βρίσκονται στον έβδομο ουρανό. Ναι είναι αλήθεια εκεί πηγαίνουμε όταν συνευρίσκονται ο έρωτας με την ψυχή μας, σε αυτή τη διάσταση που η ένωση και η  εξισορρόπηση των ενεργειών μας της πολικότητας, μας κάνει το όλον, το ολοκληρωμένο, το ένα. Όταν κοιτάμε τον σύντροφο μας βαθιά στα μάτια, τότε συναντάμε την ψυχή του και μόνο τότε σε επίπεδο ψυχής γίνετε η επαφή που μπορεί να μας οδηγήσει στην απόλυτη ολοκλήρωση και στην ένωση, στην έκσταση και στην κορύφωση. Σε αυτές τις στιγμές γίνετε ο ένας καθρέφτης της ψυχής του άλλου και μέσα από την τελετουργία του έρωτα, οι ψυχές ενώνονται και δημιουργούν μια ολοκληρωμένη ψυχή, φτάνοντας στον οργασμό της ένωσης και της ενθύμησης του Όλου, του θείου.

Έτσι γίνεται η ένωση με το άλλο μας μισό, όπως ήταν κάποτε η πραγματική φύση του ανθρώπου, η ανδρόγυνη φύση, ολοκληρωμένη σε αρμονία και ενότητα.  Κάντε έρωτα με τον άνθρωπο που πραγματικά αγαπάτε και νοιώθετε βαθιά, ειλικρινή και αγνά συναισθήματα και  ενσωματώστε τον έρωτα, με τη σκέψη σας στο μύθο της Ψυχής και του Έρωτα.
Εάν δεν είστε σε μια τέτοια σχέση αγάπης, τότε προσευχηθείτε στον Άγγελο του Έρωτα και στους Αγγέλους της συντροφικότητας να σας βοηθήσουν να βρεθείτε με την αδελφή ψυχή σας, σε μια σχέση αγάπης, στοργής, εκτίμησης και σεβασμού, μέσα από την οποία θα συναντώνται και θα καθρεφτίζονται οι ψυχές σας, απλά και μόνο κοιτάζοντας βαθιά στα μάτια την αδελφή ψυχή σας. Δοκιμάστε να ζητήσετε την βοήθεια του Άγγελου του έρωτα και των Αγγέλων της συντροφικότητας.

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο θεός Έρωτας.

Η Ελληνική μυθολογία είναι γεμάτη εκδοχές για το θεό Έρωτα. Σύμφωνα με τον επικρατέστερο μύθο, ο Έρωτας ήταν ο γιος της Αφροδίτης και του Άρη. Σαν  γιος της θεάς της ομορφιάς και γιος του θεού του πολέμου, ο Έρωτας  ήταν  ο θεός του πάθους, του έρωτα, της αγάπης, της σεξουαλικής δραστηριότητας και λατρευόταν σαν θεός της γονιμότητας. Ο Πλάτων είχε διαφορετική άποψη, ο Έρωτας ήταν ο γιος του Χάους, που ενσάρκωνε την αρμονία.  Στο Συμπόσιο του Πλάτωνα εντοπίζουμε τον καλό Έρωτα σαν γιο της Ουρανίας Αφροδίτης και τον κακό Έρωτα σαν γιο της Πανδήμου Αφροδίτης.
Δεν είναι ένας και μοναδικός ο Έρωτας, είναι δυο, ο πάνδημος και ο ουράνιος. Παυσανίας

Ο ουράνιος, είναι ο Έρωτας που παρακινεί τους ανθρώπους να ερωτεύονται με την ψυχή τους. Ο έρωτας της πάνδημης Αφροδίτης ποθεί μόνο τα σώματα, δίχως να νοιάζεται για την ψυχή.

Ο έρωτας είναι η έλξη των αντιθέτων που εναρμονίζονται όπως η μελωδική μουσική σύνθεση. Ερυξίμαχος.

Κι ομως, ακόμα και ο Έρωτας δεν γλίτωσε από τα βέλη του. Ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Ψυχή, μια θνητή πανέμορφη γυναίκα.

Κλείστε τη θέση σας στο σεμινάριο

    Διοργάνωση:

    Τολμήστε να ανακαλύψετε τον υπέροχο λαμπερό εαυτό σας!